tarieven

Duidelijkheid over vergoedingen en uw kosten

Sinds 2013 stelt de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) de tarieven en prestaties in de mondzorg vast.
Alle behandelingen die wij doen, worden prestaties of verrichtingen genoemd. Die worden aangeduid met een code en een korte toelichting.
Bekijk de tarievenlijst

Bijna alle zorgverzekeraars vergoeden de kosten van de behandeling door de mondhygiënist geheel of gedeeltelijk,afhankelijk van de aanvullende verzekering voor tandheelkundige hulp.

Voor personen tot 18 jaar vergoedt de verzekeraar de behandeling geheel vanuit de basisverzekering.

Wij adviseren u voorafgaand aan de behandeling contact op te nemen met de verzekering, zodat u weet welke vergoeding voor u geldt.

U kunt altijd contact met ons opnemen voor de gebruikte codes en wilt u vooraf weten waar u aan toe bent, dan maken we een afspraak voor een kort intakegesprek.

Infomedics

Omdat wij in onze praktijk liever met u dan met onze financiële administratie bezig zijn, hebben wij al onze vorderingen overgedragen aan Infomedics. Dit bedrijf is gespecialiseerd in het factureren en innen van declaraties en werkt inmiddels voor duizenden (para)medici.

Wat betekent dit voor u?

De nota voor de behandeling ontvangt u van Infomedics. In de meeste gevallen wordt u nota eerst ingediend bij uw zorgverzekeraar. U ontvangt dan alleen een (rest)nota voor kosten die niet rechtstreeks bij uw zorgverzekeraar gedeclareerd kunnen worden. Heeft u vragen over uw nota of betaling dan kunt u contact opnemen met het contactcenter van Infomedics via telefoonnummer 036 – 20 31 900 (ma t/m vr bereikbaar tussen 09.00 en 17.00 uur) of via Infomedics

Wij verzoeken u nadrukkelijk om adreswijzigingen tijdig door te geven aan ons, Infomedics en uw zorgverzekeraar. U voorkomt hiermee onnodige rente- en incassokosten.

“Wat een verschil, ik geloof niet dat mijn mond ooit eerder zo schoon was. Geweldig!”