Minder intensieve en pijnvrije behandelingen

ONZE NIEUWSTE AANWINST VOOR MINDER INTENSIEVE EN PIJNVRIJE BEHANDELINGEN

Bij CVMHE werken wij met de Airflow Profylaxis Master van EMS. Het nieuwste apparaat op het gebied van aanslag-, plaque- en tandsteenverwijdering.

Wij behandelen volgens het Guided Biofilm Therapy (GBT) protocol. Tijdens deze behandeling maken we gebruik van poeder*, water en hoge druk om eerst de plaque en aanslag te verwijderen. Door dit eerst te verwijderen heb je daarna meer zicht om gericht tandsteen te verwijderen. GBT is in veel gevallen een efficiënte aanpak om slijtage van het tandbeen en vullingen tot een minimum te beperken (Talu et al 2015).

Na de airflow gebruiken we de ultrasoon. Dit apparaat heeft een ‘No Pain’ technologie: een intelligente feedback controle, als er geen tandsteen aanwezig is geeft het apparaat ook minder trillingen. Hierdoor zorgt dit voor optimaal comfort voor de patiënt.

Deze manier van gebitsreiniging kan bij allerlei patiënten ingezet worden: patiënten met ontstoken tandvlees, cariës, beugels, implantaten, kroon en brugwerk, parodontitis en bij kinderen.

Wat zijn de voordelen voor u als cliënt?

  • Gebruik van warm water tijdens de gebitsreiniging (minder gevoeligheid)
  • Geen overbehandeling en minimaal invasief
  • Gebruik van airflow (‘zoutstraler’) met ‘plus poeder’, deze poeder is zo zacht dat het ook gebruikt kan worden op zachte weefsels

*We horen vaak het woord ‘zoutstraler’, echter gebruiken we ook andere soorten poeders.